Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Διακοπές στο μέλλον σε Υποβρύχιο ξενοδοχείο...

Οι ουρανοξύστες είναι ξεπερασμένοι. Η θέα που προσφέρουν στους ταξιδιώτες είναι αρκετά συνηθισμένη. Για το λόγο αυτό, μια κοινοπραξία εταιρειών θα κατασκευάσει το Water Discus, ένα ξενοδοχείο το οποίο προσφέρει καλύτερη – ή τουλάχιστον πιο κοντινή – θέα στον ωκεανό. Το ξενοδοχείο θα περιβάλλεται από έναν κοραλλιογενή ύφαλο. Θα έχει 21 δίκλινα δωμάτια με τεράστια παράθυρα και ένα υποβρύχιο καταδυτικό κέντρο.

 

Τα δωμάτια θα βρίσκονται 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και στις υπηρεσίες θα προσφέρεται εκπαίδευση στις καταδύσεις. Το ξενοδοχείο μπορεί επίσης να περιστραφεί. Πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας θα βρίσκεται μια μεγάλη δισκοειδής κατασκευή η οποία θα περιλαμβάνει σπα, κήπους και πισίνα.
Το Water Discus σχεδιάστηκε να μην έχει σταθερές βάσεις στο βυθό. Έτσι θυμίζει περισσότερο πλοίο και όχι κτίριο. Η δομή του είναι απλή και το κόστος κατασκευής έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Το πιο ακριβό μέρος του είναι τα ακρυλικά παράθυρα τα οποία, ανάλογα με τον προϋπολογισμό, μπορούν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν.
Παρόλο που δεν είναι το πρώτο υποβρύχιο ξενοδοχείο που ανακοινώνεται, το Water Discus μπορεί να είναι το πρώτο που θα ολοκληρωθεί. Το χαμηλό – σε σύγκριση με τις υπόλοιπες προτάσεις – κόστος, και οι προοπτικές αξιοποίησης το καθιστούν μια εξαιρετικά συμφέρουσα κατασκευή.


Πηγή : http://www.businessweek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου