Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Το μετρό της Αθήνας

Το μετρό της Αθήνας
Από το Φωτόδεντρο.

Πέρα από τα όσα ενδιαφέροντα διαβάσατε στην παρουσίαση του φωτόδεντρου καλό θα ήταν να κάνουμε μία αναφορά για το πως θα καταφέρουμε να πάμε με χρήση του μετρό από τον Πειραιά για παράδειγμα στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Βλέποντας τον χάρτη της Αττικό Μετρό (εταιρείας που λειτουργει το μετρό της Αθήνας) κάνουμε τις ακόλουθες διαπιστώσεις :
Ο Πειραιάς είναι η αφετηρία της πράσινης γραμμής (γραμμή 1) Πειραιάς - Κηφισιά.
Το αεροδρόμιο είναι ο τερματικός σταθμός (τελευταίος) της μπλέ γραμμής (γραμμή 3) Αιγάλεω - Αεροδρόμιο (εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί ακόμη ένας σταθμός πριν το Αιγάλεω ο σταθμός της Αγίας Μαρίνας).
Οι δύο αυτές γραμμές η πράσινη και η μπλέ συναντιούνται (διασταυρωνονται) στον σταθμό Μοναστηράκι.
Έτσι λοιπόν θα πρέπει να πάρουμε το μετρό από τον σταθμό του Πειραιά να πάμε μέχρι τον σταθμό στο Μοναστηράκι και εκεί να αλλάξουμε συρμό του μετρό επιβιβαζόμενοι σε συρμό της μπλε γραμμής με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο (προσοχή μην πάρετε την λάθος κατεύθυνση και βρεθείτε στην Αγία Μαρίνα ή στο Αιγάλεω).  Πάντα να συμβουλεύεστε τις ταμπέλες και τους γονείς σας ώστε να αποφύγετε τέτοια λάθη.
Σε μερικούς μήνες το μετρό θα φτάσει και στη γειτονιά μας διευκολύνοντας τις μετακινήσεις μας.
Για εξάσκηση προσπαθήστε να περιγράψετε τον τρόπο με τον οποίο θα πάτε από το Αιγάλεω στο Ολυμπιακό στάδιο (Μαρούσι) ή από τον Πειραιά στην Ακρόπολη.
Καλή διασκέδαση...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου